American idiot
Don't wanna be an American idiot
Another part of a redneck agenda
Now everybody do the propaganda
And sing along in the age of paronoia.
Let's get one thing straight: I LOVE America.
Maar soms kunnen ze zo idioot hier zijn.. Ik moet zeggen, ik ben meestal ook niet echt enthousiast over Nederlanders in het algemeen, maar Amerikanen kunnen er ook wat van. Het zijn die momenten waarop ze zichzelf zo enorm voor schut zetten (en het erge is: ze nemen zichzelf daarin bloedserieus) dat ik Nederland het meest mis. De nuchtere Nederlanders. Ik zal wat dingen noemen.
Vorige week was er kermis. Dat was hardstikke leuk natuurlijk, maar er was ook een rodeo bij. Voor de rodeo werd er een enorme Amerikaanse vlag naar binnen gedragen en werd er wel 10x geroepen: 'ARE YOU PROUD OF BEING AN AMERICAN??' waarop het hele publiek totally crazy werd. En ik stond daar echt zo tussen van: are you kidding me? Verder word elke gelegenheid aangegrepen om het Amerikaanse volkslied te zingen, met je hand op je hart weliswaar, want Amerika is immers 'the best nation in the world'. Ook halen ze om de haverklap overal God bij. Don't get me wrong, ik heb helemaal niets tegen godsdiensten. Ik vind het prima, mensen mogen overal in geloven wat mij betreft. Wat me alleen dwars zit, is dat godsdienst hier een soort van trend lijkt te zijn. Om de haverklap hoor je: 'God bless you' of 'God bless America' en op elke profielsite van elke Amerikaan lees je: 'I love God the most'. Als je niest hoor je van iedereen 'bless you'. Dit zit me zo dwars omdat ik denk dat hier in Amerika het niet zo zeer ergens in geloven is, als ergens bijhoren. Je bent echt een outsider als je niet gelooft. Dat is gewoon raar.
Verder hebben ze meestal echt geen idee van topografie. Ze weten meestal gelukkig wel dat Amerika niet het enige land ter wereld is. De meeste mensen hebben geen idee dat alles in Europa veel ouder is dan in Amerika, omdat ze alleen maar geschiedenis krijgen over Amerika. Je vind hier dus ook bar weinig over alle wereldoorlogen, simpelweg omdat ze dat nooit leren.
Oh en gosh, ze hebben hier echt totally GEEN besef van mode. Er zijn 4 soorten mensen hier:
1. De mensen die gewoon niet geven om hun uiterlijk (veel)
2. De mensen waarvan het haar, makeup en nagels perfect is maar de kleding is 'niet belangrijk' (veel)
3. De mensen die zich gewoon casual kleden (weinig, gelukkig valt mijn gastgezin onder deze categorie)
4. De mensen (barbies) die denken dat ze hip zijn, maar die de kleding dragen die wij in 2005 droegen. (weinig)
Serieus, ik overdrijf niet. Het lijkt wel ofals ze hier nog nooit van skinny jeans hebben gehoord. Als ik hier over straat loop krijg ik starende blikken en ik krijg een 'oh, that makes sense'-look als ik vertel dat ik uit Europa kom. Nog vaker krijg ik te horen: 'omygosh you're so pretty', 'you're tall and beautiful', 'I absolutely love your outfit' of 'ARE YOU A MODEL?? :O' (serieus ik overdrijf niet). Oke nou is het natuurlijk nooit erg om dit soort dingen te horen haha maarja ik denk dan altijd: Ik ben het niet die zich goed kleed, maar jullie kleden je slecht; doe er wat aan!
Mijn gastmoeder heeft me al uitgelegd dat mensen in Amerika zich veel vaker 'casual' kleden dan Europeanen. Well, figured that. Oh en ze hebben hier geen spuit deodorant wat gewoon raar is.
Oke genoeg geklaagd! Er zijn natuurlijk wat minpuntjes, maar de pluspunten zijn VEEL groter. De mensen zijn hier zo ontzettend aardig!! Echt waar, zo veel vriendelijker en opener. Ik denk dat we daar in Nederland een voorbeeld aan moeten nemen. Mijn gastmoeder is een perfect voorbeeld van een Amerikaan. Ze houd maar niet op met praten wat enorm grappig is en ze spreekt iedereen gewoon aan die ze wilt spreken. Het is een soort van 'nee heb je, ja kun je krijgen' mentaliteit. Geweldig, I love it. Verder hou ik ook van de gratis refills hier. Als je een frisdrank koopt, kan je het meestal zo vaak bijvullen als je wilt. Je betaalt altijd dus maximaal $2 voor zoveel drinken als je wilt.
OH! En ik heb mijn rooster opgehaald vanmorgen. Mijn school is zo cool, en ik heb een echt grote locker just like the movies. Er staan wat foto's + heel veel andere foto's op mijn hyves: http://meerie15.hyves.nl/album/53780905/Amerika_2010_2011/26-8E2va/
Mijn rooster is als volgt:
1e uur: Wiskunde (BLUH, jammergenoeg was dit verplicht)
2e uur: USA geschiedenis (dus ja, alleen maar over de USA)
3e uur: GLEE!!! (OMG I'm so excited voor this. Deze les is dus zeg maar gebaseerd op de tv serie Glee, wat enorm populair hier is. Het is een tv serie waarin ze veel zingen en dansen dus volgens mij is het een soort van musical achtig iets les)
4e uur: Lunch
5e uur: Health (Momma, be proud of me, I chose health! Probaly verzorging en gezondheid)
6e uur: Engels (hmmm dat word veel essays schrijven I guess)
7e uur: Science, probaly een soort van ANW (was ook verplicht, HALLO, willen ze me dood hebben ofzo?? Ik kan helemaal geen ANW omygaaaaawsh)
Op maandag begin ik om 9 uur, de rest van de week om 8 uur. Elke dag is het rooster hetzelfde. De lessen verschillen, ze zijn ongeveer 50 minuten lang, behalve de lunch, die is 30 minuten. Elke dag ben ik om half 3 vrij (YAY!), dus op maandag zijn de lessen korter omdat ik dan later mag beginnen. Dit is voor een semester, dus tot de kerstvakantie. Na de kerstvakantie heb ik in plaats van Health Speech class, waarin ik leer hoe ik mezelf moet presenteren en hoe ik een speech moet geven (shouldn't be that hard, ik vind spreekbeurten geven altijd leuk). Verder ga ik meedoen aan het toneelstuk hier op school (tenminste als ik door de audities heenkom haha) wat volgens mij elke middag na school is (dat is heel normaal hier, iedereen doet na school iets op school). Verder ga ik net als in Nederland 2x per week ballet doen dus ik hoop dat het goed gaat. Ook hebben ze hier heeeel veel huiswerk dus dat word even wennen. Ik ga het druk krijgen! Het enige ding waar ik wel enorm van baal is dat ze hier geen muziekinstrumenten hebben.. Ze hebben hier een mini keyboard dus daar speel ik veel op alleen volgens mij irriteer ik ze daar echt mee haha. Maar ik vind het echt erg om geen echte piano of gitaar bij handen te hebben want ik speelde dat elke dag :(.. Misschien kan ik ergens een gitaar huren ofzo? Als ze dat hier tenminste aan willen horen haha. Gelukkig heb ik dus wel zang op school en kan ik acteren.
Morgen ga ik naar Montana, een andere staat, om een of ander stadje te bezoeken en daarna gaan we naar een soort van sauna achtig iets. Donderdag gaan we naar een pretpark (YAY!) en vrijdag is de eerste american football-wedstrijd van het seizoen! Dan kan ik de Vikings (dat is ons schoolsymbool) voor het eerst zien spelen. Ik heb me laten vertellen dat ze erg goed zijn dus .. :D En dan is dinsdag mijn eerste schooldag. Gosh, zo spannend. Naja, ze zijn hier allemaal zo aardig en behulpzaam, het zal wel loslopen denk ik.
Trouwens, bedankt voor al jullie reacties onder mijn blogs. Ik vind het echt SUPER leuk dat jullie mijn blog lezen en dat jullie reacties achter laten, ik lees alles!! Dusnouja blijf dat doen en keep me posted on de Zeister roddels en shiz! Wouldn't wanna miss that for a million!!
Keep me posted!
Merel
Toevallig dat je naar de staat: Montanna gaat ;)
en lets face the fact's : Niet iedereen ziet er zo goed uit als mij Merel, dat weet je :P
haha!
aaaah meerie dat klinkt zo vet, ik ben jalooeers! i love glee, ik wil ook een vak dat glee heet
haha lache dat je begint met american idiot!! :P
klinkt echt vet daar! ben super jaloers!
alleen wel kut dat je daar geen muziekinstrument hebt!
veel plezier en succes met je eerste schooldag morgen!
en pak wel effe een achtbaan voor in dat atractiepark! ;)
Haha, klinkt koeeeeeel meerie:)
Ik wens je heeeeeeeeel veel succes en mij niet vergeten he!!!
ok hoe kan het zijn dat bij jou niemand skinnyjeans draagt terwijl bij mij IEDEREEN hier skinny draagt, zelfs alle jongens? Guess dat de halve emo look hier heel erg in is. Best wel awesome. Gosh ik moet ook maar eens een update weer op mijn weblog plaatsen oeps hahaha xxx
Tahhahahahahaha dude what's up with the fashion.. Het is wel precies wat ik me er van had voortestelt want altijd als je roomraiders ofzo kijkt (waar jij ook in gaat komen vind ik) is die mode echt zo leeeeeeelijk Ö dat je denkt okii dat was de mode hier toen ik 10 was ofzo x_x
En hoe kunnen ze nou geen piano of gitaar hebben :( mwuuuh echt gemeen! jaaa ga een gitaar hure man is koelie! En als je ze irriteerd dan zeg je gewoon nou jij ziet er elke dag niet uit en daar zeg ik toch ook niks van X'D
Maar merel verder klinkt het wel heeeeel awesome zeg! seems like you're having a awesome boomchickawawaaa cherryboomboom time
ieehll? geen deospuit? alleen maar rollers? gadver, ik blij dat ik niet voor zooo lang in amerika zit!
schattie ik vind het heel erg leuk om altijd je blogs te lezen! blijven schrijven dus aub!
suuper leuk dat je weer ballet gaat doen, laat me weten hoe het daar is!!!
veel plezier daar (L)(L) kusje
Zal ik een gitaar en een tree deo over laten vliegen? Ik zie het geld wel op mijn rekening komen haha. Ik ga btw meteen ook American Idiot luisteren haha, je blogt btw wel leuk (: Maar aight, ik heb nu al 2 keer btw en twee keer haha achter elkaar gezegt, misschien een stille hint dat ik maar eens iets nuttigs moet gaan doen. Ohja en ik zeg teveel aight.
Hang in there and don't forget me he?
Aight xoxo
ieehll geen deospuit?! dus alleen maar rollers?
haha heb je nog meer van die gekke verschillen?
fijn dat je het zo leuk hebt lieverd (L)
wat super leuk dat je ook weer ballet doet! laat je snel weten hoe het is daar?
veel plezier! kuss
huh? oke hij stond er dus al van gisteren :P
najaa blijven schrijven!
loveyouu
Fff wachten hoor, even naar buiten lopen voor een frisse neus.......... Brrrr geen SPUITDEO hoe bedenk je het???
Nee, geef mij maar gewoonholland met die heerlijke koeievlaaien -:)
Nou meissie hier ff een update van Amersfoort, het gaat hier slecht althans met mij. ik heb een peesonsteking in mijn voet en moet nu dus 2 weken rust houden. Nu is dat het probleem niet echt groot want ik heb nog een paar keigave boeken in mijn kast liggen,maar het betekent ook dat ik2 weken niet mag tennissen en daar baal ik enorm van. Verder lach ik nog steeds.
Gisteravond is de eerste vathorst run gehouden, die geregeld is door fit2 move en raad eens wie hem gewonnen heeft??? Precies, Bart hij heeft 35 minuten gelopen over 10 km! Gaaf hè
Ik was hier zo enthousiast over dat ik vanmorgen zoiets had van dat kan ik ook. Dus hup honden aan de riem en naar buiten, ik wou een sprint nemen en toen bedacht ik me opeens dat ik rust moet houden met mijn voet!!!
dus toen maar gewoon rustig gewandeld
Ook is opmdit moment vathorst NOW weekend en dat betekent allemaal bekende artiesten die hier optreden.
Mijn vriendin en ik wilden naar de optreden van Xander de buisonje gisteravond maar we liepen een beetje verkeerd.
Het was een afgelegen zandpaadje zonder licht en met behulp van onze mobiels zagen we nog een beetje.
Komt er opeens uit het niets een auto aan!!!
Wij de lift duim omhoog en hopen dat we een lift zouden krijgen. Vlak voor dat de auto voor ons reed begint mijn vriendin te gillen: Xander,Xander peet het is Xander en ze huppelt op een drafje achter de auto aan. Gilt ondertussen het nummerbord van zijn auto aan mij door!?!?
Tja, wat moet ik daar nu mee?
Geloof het of niet: maar Xander stopte niet en reed gewoon door Snap jij dat nou???
Afijn later op het veld zijn we ff lekker uit ons dak gegaan.
Trouwens ik kan net zo goed schrijven als kletsen dus als je het zat bent dan hoor ik het wel.
O,ja wil ik je ook ff vertellen: de vathorst run rende ook voor ons huis langs. Helemaal toppie, zat daar heerlijk met mijn vriendin op het bankie voor het huis met een bak thee en een peukie erbij -:( sorry maar wij moesten daar alleen al vreselijk om lachen. Iedereen rende met klotsende oksels voor ons huis langs en wij zaten daar heerlijk op bankie te chillen
We hebben onze stembanden kapot geschreeuwd om ze allemaal aan te moedigen, ja zo zijn wij dan ook wel weer.
De meeste lopers vonden dit helemaal geweldige en daar kregen we een bedankje van of een knikje. ( ja ik weet ook wel dat het vermoeiend is )
Totdat er op een gegeven moment 2 dames voorbij liepen. ( ze hadden het zwaar, 2 rondjes zaten erop en de derde viel ze dus duidelijk tegen)
Ik zeg : kom op meiden, volhouden hoor jullie kunnen het
Meiden: ja, jullie hebben makkelijk praten vanaf dat bankje
Mijn vriendin: nou, alsof jullie zo hard lopen
Dit viel niet in goede aarde en dames liepen boos verder( zo zie je maar waartoe een goed bedoelde opmerking toe kan leiden.
Ik zie dat ik niet terug kan kijken wat ik geschreven heb.
Hopelijk is het nog een beetje leesbaar voor je.
By THE way: ik heb net een gitaar voor Iris gekocht, ze gaat donderdagavond a.s naar de eerste les.
Ben erg benieuwd of ze net zoveel talent heeft als jou.
Nou meissie, veel plezier en succes verder met alles en blijf door bloggen.
Xxx je auntie